Elterelés – Megelőző – Felvilágosító Szolgáltatás

Elterelést kaptál?

Elterelés program célja

Az elterelés alternatívát nyújt a büntető eljárás alá vont személyeknek, hogy a hat hónapos kurzuson való részvétellel kiváltsák a büntetést, amit kábítószer (illegális szer) fogyasztás, birtoklás miatt kiszabnának rájuk. Magyarul, ha elvégzed az elterelés kurzust (két hetente 2 óra), akkor ejtik az ügyed és tiszta lappal indulsz.

Az Elterelés – megelőző-felvilágosító szolgáltatás lépései:

1.- Addiktológus vagy Pszichiáter által kiállított Állapotfelmérő igazolás, amely igazolja, hogy alkalmas vagy a csoportos elterelésre.

2.- I. interjú – dokumentáció – szerződés kötés

3.- A folyamat megkezdése (összesen 12 alkalom)

4.- Záróigazolás kiállítása

Munkahelyed van és nem tudsz kéthetente eljárni a csoportos ELTERELÉSRE? Nem találsz addiktológust, aki elkészíti az állapotfelmérő igazolásodat? Szeretnéd, ha egyénre szabva, csak te lennél az elterelés fókuszában? Nagyon sok intézménnyel és hivatalos segítővel kapcsolatban vagyok, szívesen segítek neked az elterelés elkezdésében! Hívj bátran, és mindenre találunk megoldást! 30/678-8598

Szívesen segítek neked, hogy hol és hogyan tudod megcsinálni az elterelést, amiről a végén megkapod a jogszabályoknak megfelelő igazolást. Segítek elindulni és végig követem az elterelésed! https://addiktologiaitanacsado.hu/ugyfeleim-velemenye/

Hogyan válik hivatalossá?

Az elterelés megkezdéséről és a befejezéséről is fogsz kapni igazolást, amit el kell juttatnod az ügyészségnek vagy a rendőrségnek. (határozat kiállítója)

Az elterelés, azoknál a kisebb súlyú bűncselekményeknél lehetséges, amikor csekély mennyiségű kábítószerről és csak fogyasztásról vagy birtoklásról van szó. Hogy mi számít csekély mennyiségnek, az szertípusonként változó, a törvény ezt is

https://www.facebook.com/addiktologiaitanacsado

“A megelőző-felvilágosító szolgáltatás célja
A megelőző-felvilágosító szolgáltatás célja a rendszeres fogyasztás megelőzése, a függőség
vagy egyéb magatartási zavarok irányába történő további progresszió megállítása, a
kockázatos, veszélyes szerfogyasztás időtartamának és gyakoriságának
lecsökkentése/minimalizálása, az egészséges életmód, a különböző életvezetési készségek
fejlesztése és az önreflexió kialakítása.
Mindemellett, mint büntethetőséget megszüntető oknak a megelőző-felvilágosító
szolgáltatásnak célja a büntetőeljárás megszüntetése is.”

A strukturált interjú a következőkre tér ki:

  • testi-lelki egészségi állapot,
  • családi kapcsolatok,
  • baráti és egyéb társas kapcsolatok,
  • iskola, tanoda
  • munkahely,
  • szabadidő.

forrás: http://drogfokuszpont.hu/wp-content/uploads/modszertani_level_megelozo_felvilagosito.pdf

Ha szeretnél változtatni az életeden, vagy egy hozzátartozódnak van szüksége segítségre, foglalj időpontot vagy hívj bártan!

Blog

Hasznos cikkek a függőségről

Online elterelés

Online elterelés

Elterelés online külföldről is

A diszfunkcionális család

A diszfunkcionális család

Ezekben a családi rendszerekben a gyermekek érzelmi szükségletei kielégítetlenek, mert a szülők szükségletei elsőbbséget élveznek. A diszfunkcionális család az, amelynek kölcsönös kapcsolatai inkább rontják, nem pedig előmozdítják tagjai érzelmi és fizikai egészségét és jólétét

11 hatékony stratégia a telefonfüggőség megszabadulására

11 hatékony stratégia a telefonfüggőség megszabadulására

Hogyan lehet abbahagyni az okostelefon-függőséget?

Kokainfüggőség jelei és hosszútávú hatásai

Kokainfüggőség jelei és hosszútávú hatásai

A kokainfüggő egyének gyakran mániás és eufória érzetet keltenek, amikor magasan vannak, és ingerlékenyek lesznek, amikor visszahúzódnak.

A videojáték-függőség tünetei és kezelése

A videojáték-függőség tünetei és kezelése

Nem minden kutató ért egyet azzal, hogy a videojáték káros vagy függőséget okozó tevékenység. Sokan, köztük a szülők is úgy gondolják, hogy a videojátékok tágítják a képzeletet, lehetőséget adnak a gyerekeknek az együttműködésre, és élesítik a kognitív készségeiket.

Mi a pornófüggőség 10 legfontosabb jele?

Mi a pornófüggőség 10 legfontosabb jele?

A pszichiátriai és addiktológus körökben heves vita folyik arról, hogy a különböző viselkedési függőségek , mint például a pornófüggőség, „tényleges” függőségnek tekinthető-e. Míg ezen függőségek némelyike, mint például a szerencsejáték-függőség , sokkal elfogadottabb, addig mások, mint a szexfüggőség kevésbé.

Valódi a videojáték-függőség?

Valódi a videojáték-függőség?

Nagyon jó olyan dolgokat csinálni, amiket élvezel, de túl messzire mehetsz egy hobbival? És mikor válik ez függőséggé ? Erre a kérdésre próbálnak választ adni a szakértők a videojátékokkal kapcsolatban.

Reflektorfényben… Szintetikus kannabinoidok

Reflektorfényben… Szintetikus kannabinoidok

A szintetikus kannabinoidok (vagy szintetikus kannabinoidreceptor-agonisták) olyan anyagok széles skálájának elnevezése, amelyek ugyanazokra az agyi receptorokra hatnak, mint a tetrahidrokannabinol (THC), amely a kannabisz fő pszichoaktív összetevője.

Alapvető generációs különbségek

Alapvető generációs különbségek

Mindenekelőtt legyünk tisztában azzal, hogy mindig vannak különbségek az egyes generációk között. Emlékezz vissza arra, hogy te mivel „borítottad ki” a szüleid, mik voltak azok a szokások, amik számukra teljesen elfogadhatatlanok és igazán helytelenek volt.

Fiatalkori szerhasználat | drogozik a gyermekem?

Fiatalkori szerhasználat | drogozik a gyermekem?

A fiatalkori szerhasználatnak rendkívül sok tünete lehet. Ezek közül bemutatok párat amire érdemes lehet odafigyelni, ha az az érzésed, hogy drogozik a gyereked.

Elterelés – Tájékoztatás a Megelőző-Felvilágosító Szolgáltatásról

Elterelés – Tájékoztatás a Megelőző-Felvilágosító Szolgáltatásról

A törvény szerint, ha valaki csak kisebb súlyú, fogyasztói típusú drogos bűncselekményt követ el és részt vesz egy legalább hat hónapos folyamatos „drog-kezelésen”, akkor nem fogják megbüntetni (ezt nevezik elterelésnek).

Elterelés – Megelőző – Felvilágosító Szolgáltatás

Elterelés – Megelőző – Felvilágosító Szolgáltatás

Az elterelés alternatívát nyújt a büntető eljárás alá vont személyeknek, hogy a hat hónapos kurzuson való részvétellel kiváltsák a büntetést, amit kábítószer (illegális szer) fogyasztás, birtoklás miatt kiszabnának rájuk.