Iskolai drogprevenció

Megelőzés, drogprevenció, iskolai előadások hiteles előadóval

A drogok kipróbálásának ideje jellemzően a középiskolás évekre esik, így fontos, hogy a folyamat kezelése rögtön itt kezdődjön el. Ha a gyerekek megfelelő életkorban vesznek részt drogfogyasztás megelőzését célzó programokban, az iskolai drogprevenció, a korosztályhoz szóló saját beszámoló eredményezheti, hogy ezek a fiatalok már kevésbé fogják a későbbiekben kipróbálni a drogokat.

Rólam írták:

“SZER-TELENÜL címmel tartott rendezvényt a Romeok Alapítvány középiskolások részére szeptemberben, egy olyan ember segítségével, akik hosszú évekig volt a szer fogságában, de kapott egy második esélyt és ma már ő segít másoknak kijönni a függőségből! Nem a megszokott miért ne állj rá az anyagra előadást hallhatták a résztvevők, hanem saját életéről beszélt az előadó, első kézből kaptak beszámolót a fiatalok milyen hatása/következménye van a drogozásnak. Megdöbbentő és egyben sokkoló volt ezeket hallani.”

“Az előadás végén a kérdésekre is válaszolt. Hogy mégis miért kéne nem-et mondani az első ajánlatra? Ez a végén már nem volt kérdés.”

Köszönet és tisztelet, Józsa Péternek!

“Komoly, de annál aktuálisabb témában hallhattak előadást a Budapesti fiatalok hiteles előadótól. Józsa Péter drogpreventor megjárta a kábítószer poklát, de ma már ő segít másoknak. A személyes beszámoló mindig kijózanító erővel hat, ezzel lehet leginkább elérni a fiatalok szívét!”

“Végre egy hiteles előadó, a kollégáimmal többször elsírtuk magunkat, a gyerekektől pedig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk”

Az alkohol – és droghasználat nagyon sok gyermeket, fiatalt érint. A drogprevenció célja, hogy a fiatalokban kialakuljanak az egészségfejlesztési szemlélet készségei, fejlődjön a motivációjuk, és tudatosuljanak az önkontroll/önszabályozás készségei, képességei, megismerjék a függőség káros hatásait, ezáltal elhatárolódjanak a drogoktól, tudatmódosítószerektől.

Ha szeretnél változtatni az életeden, vagy egy hozzátartozódnak van szüksége segítségre, foglalj időpontot vagy hívj bártan!