Média megjelenések

Felépülünk

Öt felépülő kábítószerfüggő mesél az életéről, a függőséggel való küzdelméről gyermekkortól napjainkig. Tanulságos dokumentumfilm Józsa Péter szereplésével.

Drogmentes Magyarország???

Hiába tűzték ki célul 2020-ra a drogmentes Magyarországot, egyre veszélyesebb szereket tolnak magukba egyre többen és egyre fiatalabban. A dizájner drogok akár csigaölőszerből, patkányméregből is készülhetnek, de sokakat ez egyáltalán nem érdekel, mert mint mondják, ez az egyetlen menekülési lehetőségük a valóság elől. A józsefvárosi polgármester fegyvert ragadna a társadalmi válsággá mélyülő drogjárvánnyal szemben, de a szerhasználóktól a toxikológusokon át a szakemberekig a legtöbben nem hiszik, hogy sikeres lehet ez a harc, ha a kormány nem változtat sürgősen a hozzáállásán.

“Mindig vágytam a drogos életre, azokra az éjszakákra” – Józsa Péter története

“Éreztem, hogy a szervezetem nagyjából egy éven belül fel fogja adni a harcot, nem fogom tovább bírni” – mondja Péter, aki 16 év drogfüggőség, majd 13 hónap terápia után ma a Drogmisszióban dolgozva segíti hasonló sorsú embertársait. A Drogkutató Intézet Drognapló sorozatában esettanulmányokat mutatunk be, amelyekben pszichológus beszélget drogfüggőkkel, rehabilitáción résztvevőkkel, valamint a szerhasználat által egyéb módon érintett személyekkel. Józsa Péter története. Arra kérnélek, hogy elöljáróban mesélj pár szót magadról, amit te fontosnak gondolsz.

A teljes cikket elolvasom

Ha szeretnél változtatni az életeden, vagy egy hozzátartozódnak van szüksége segítségre, foglalj időpontot vagy hívj bártan!